4 Tips Agar Signboard Bisnes Anda Tampil Menarik Walaupun Murah

kedai signboard murah kajang bangi putrajaya
Photo by Prateek Katyal on Unsplash

1.Ringkas & Padat. Jangan masukan terlalu banyak elemen di dalam papan tanda anda. Ia hanya menjadikannya serabut dan sukar untuk difahami. Ayat ringkas sahaja sudah cukup. Gunakan design yang ringkas dan padat. Sekali tengok je dah faham. Direct to the point. Terutama bagi orang yang sedang memandu.

2.Text Mudah Baca – Text yang jelas dan tidak terlaku berbunga-bunga. Orang lihat dari jauh pun boleh baca. Kerana apa yang penting ialah mesej anda difahami oleh prospek anda. Jadi jangan sesekali buat karangan dalam papan tanda anda sebab papan tanda ni touch & go saja.

3.Warna Yang Menarik – Warna yang mencuri perhatian. Sama ada warna text ataupun larang belakang. Elakkan warna-warna pastel dan malap. Kalau boleh pilihlah yang berkaitan dengan bisnes anda atauapun sesuai dengan warna logo perniagaan anda.

4.Lokasi Strategik. Lokasi yang ramai orang lalu lalang, mudah dilihat. Seperti simpang jalan, roundabout dan juga simpang masuk ke tempat-tempat tertentu. Jika pemasangan di presmis, sebaiknya letakkan di tempat yang tinggi. Semakin ramai yang lihat papan tanda anda, semakin baiklah untuk “impression” bisnes anda. Walau bagaimapaun jangan sampai menghalang pandangan dan membahaya orang lain.

Nak tempah signboard murah untuk kedai anda? Kami menyediakan perkhidmatan untuk sekitar Kajang, Bangi & Putrajaya. Call atauapun WhatsApp kami untuk buat tempahan sekarang. 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *